APRENENTATGE

APRENENTATGE - GrupIREF - Filosofia 3/18

Els infants passen moltes hores a l’escola i el verb aprendre és suposadament present. Aquest cicle de curtmetratges vol ajudar a reflexionar sobre el tema de l’aprenentatge i posar sobre la taula aspectes com la relació ensenyament-aprenentatge, l’harmonia que s’estableix entre ensenyants i ensenyats i els valors implicats en aquesta tasca col·lectiva.

És un cicle pensat per treballar amb l’alumnat d’edats distintes, però és sobretot un cicle pel professorat. Perquè reflexionant conjuntament sobre aquesta feina que ens ocupa en hores i dedicació ens podem comprendre millor com a col·lectius.

Com podem estar ensenyant cada dia i no preguntar-nos què implica? Com pot ser que els infants i joves passin tantes hores a l’escola sense tenir l’oportunitat de reflexionar què significa aprendre, quin valor té, com es pot fer, qui els pot ajudar.

Evidentment és un cicle obert en tots els sentits: ni són totes les pel·lícules, ni potser les més adequades. Tampoc no hi ha totes les propostes possibles ni s’han fet totes les preguntes. Hem intentat enfilar la reflexió, la feina dels docents serà completar, vivificar i fer rendible aquest embrió.

APRENENTATGE
 Educació Infantil
 GuíesDireccció, país, anyTemesOn trobar-lo 
El primer volCameron Hood,  Kyle Jefferson,EEUU, 2006Emprendre el volEnsenyar als altresEl primer vol
 Educació  Primària 
Una lliçó als núvols Yezi Xue, EEUU, 2010Aprendre i ensenyarCreativitatL’error com a virtutUna lliçó als núvols 
La lluna Enrico Casarosa,EEUU, 2011De qui aprenemInfants i adultsSer creatiuSobre la llunaLa lluna 
 Educació  Primària i Secundària 
El terrissaire Josh Burton, EEUU, 2005AprendreFases de l’aprenentatgeAfavorir l’aprenentatgeEl terrisaire 
La nina i jo  Zhu Qing, Xina, 2015ComprensióEls deuresDeures i responsabilitatEl valor de l’esforçLa nina i jo 
Translate »