Buscar
Filosofia 318

El projecte FILOSOFIA 3/18 és un currículum ampli i sistemàtic que té com a objectiu reforçar les habilitats del pensament dels estudiants, partint de la filosofia com a disciplina fonamental.

Consisteix en un conjunt de programes que, aplicats des dels 3 als 18 anys, enforteix la capacitat reflexiva. Es tracta d’un projecte que concreta el desig general d’ensenyar a pensar i pretén desenvolupar les habilitats cognitives dels estudiants, tot ajudant-los a comprendre les matèries d’estudi, a fer-los més conscients de la riquesa del bagatge intel·lectual heretat i a preparar-los en la raonabilitat per a la participació en un món democràtic.

La filosofia, com a disciplina humanística més adequada, n’és el mitjà i la finalitat, perquè a través del seu contingut i del seu mètode permet a l’estudiant de reflexionar sobre aquells temes que, latents en totes les matèries, no són tractats a l’escola.

“La tradició filosòfica ha treballat sempre un cos específic de conceptes que han estat considerats importants per a la vida humana o rellevants per al coneixement humà.
Exemples d’aquests conceptes poden ser: justícia, veritat, bondat, bellesa, món, identitat personal, temps, amistat, llibertat i comunitat”. 

Matthew Lipman
Filosofia a l’escola

LA FILO 1

Primer programa sobre el Projecte Filosofia 3/18 de la sèrie AMB FILOSOFIA emès al Canal 33 amb nenes, nens i mestres de les escoles Els Alocs de Vilassar de Mar, Pau Casals de Rubí i El Puig d’Esparreguera.

Totes tres són Filoscoles.
5 de juliol de 2017.

LA FILO 2

Segon programa sobre el projecte Filosofia 3/18 de la sèrie AMB FILOSOFIA emès al Canal 33 amb nenes, nens i mestres de les escoles Els Alocs de Vilassar de Mar, Pau Casals de Rubí i El Puig d’Esparreguera.

Totes tres són Filoscoles.
12 de juliol de 2017

Notes a la premsa

Notes a la premsa a partir dels programes “La Filo 1″ y La Filo 2” sobre el projecte Filosofia 3/18 de la sèrie AMB FILOSOFIA emesos al Canal 33 els dies 5 i 12 de juliol de 2017, respectivament.

Filosofia 318