Buscar
Filosofia 318

LA SÈRIE

Animanimals és una sèrie de televisió d’animació alemany-britànica per a nens i nenes, multi premiada, sense diàleg, on en cada episodi, un animal diferent té una aventura aparentment absurda. La sèrie fou creada i dirigida per Julia Ocker, produïda per Studio Film Bilder i Meta Media Entertainment, i es fa al Kika i SWR a Stuttgart, Alemanya.

La sèrie presenta algun conflicte que té un o altre animal en episodis de durada curta,de quatre minuts, que sempre experimenten una petita aventura o s’enfronten a un petit repte Orientat a l’espectador menut, els animals solen aprendre una petita lliçó sobre la vida. 

 Pel camí, però, sorgeixen  sorpreses sovint inesperades, sempre divertides per al públic. D’aquesta manera, els nens i nenes poden seguir els animals encantats en els seus viatges emocionants i divertits, rient d’una banda, aprenent una mica per l’altra.

PREMIS

Per separat o conjuntament des del 2014 fins ara van rebent premis.

La sèrie ja ha guanyat premis a 22 països i les pel·lícules individuals de la sèrie han guanyat més de 70 premis a tot el món.  Ha estat guardonada amb el prestigiós premi Grimme 2019. I recentment ha estat nominada a International Kids Emmy Award 2020, en la categoria d’educació infantil.

Només enunciem alguns dels premis:
– Premi UNICEF, Biennal d’Animació, Bratislava, Eslovàquia, 2014,
– Premi Honorífic del Públic, secció infantil petita, Primer Festival, Barcelona, 2015.
– SlothBest National Kids Series, Stuttgart Animation Festival, 2018.

  • Prix école & Cinema, Festival de viatges, Bretanya, França, 2018.
    – Elefant d’or del Jurat infantil, Festival de viatges, Bretanya, França, 2018.

 

LA PROPOSTA

La sèrie consta de 26 vídeos breus de 4 minuts cadascun, i a cada episodi treballa alguna característica de l’animal, que es presenta en forma d’anècdota sorprenent, acabant amb un somriure.

Oferim recursos només per alguns capítols, els que són més fàcils de trobar o es veuen a youtube amb més qualitat. Una vegada encetat si algú vol continuar, només li cal rastrejar a internet els altres episodis.

Les qüestions i reflexions estan pensades per treballar en grup i són provocadores per encetar un bon diàleg a l’aula, però amb un xic d’habilitat es poden treballar també individualment, en grups petits o entre infants i adults.

L’enllaç al curtmetratge el trobareu dins de cada guia.

L’enllaç al curtmetratge el trobareu dins de cada guia que podeu descarregar gratuïtament. En cas que vulguis col·laborar amb la nostra associació per tal que puguem continuar creant i compartint materials de qualitat, pots fer una donació en el següent enllaç.

LLEÓ

FORMIGUES

LLOP

ZEBRA

PINGÜÍ

CAVALL

RATPENAT

PEIX

VACA

ELEFANT

Filosofia 318