Buscar
Filosofia 318

Contes del món és una sèrie d’animació de 13 capítols dels quals en presentem 6, en què es narren contes populars de  cultures distintes de tot el món. Va ser emesa per TV Mallorca.

Hem triat una mostra de les possibilitats de reflexionar a partir de contes, adaptant les qüestions a totes les edats.

D’una banda tenim els curts, però també hem reproduït el text, per si es vol explicar oralment.

CONTES DEL MÓN - GrupIREF - Filosofia 3/18

L’apartat Habilitats en dansa està pensat per als més petits i clarament no està previst treballar totes i cadascuna de les habilitats sinó aquelles que en la fluiidesa del diàleg es puguin anar incorporant. És apte per a totes les edats, si adeqüem les preguntes.

L’apartat Temes que es poden tractar són més adients per al cicle superior de primària i secundària. Però això no vol dir que el professorat de primària no pugui adaptar alguns dels exercicis o triar alguna pregunta per a nivells inferiors.

No hi ha cap restricció per passar d’un apartat a l’altre més enllà de l’interès del grup i de la intenció educativa que ens hàgim proposat.

També cal dir que no s’exploren, ni de bon, tros totes les habilitats ni es proposen totes les temàtiques que cada conte podria suscitar. És un esbós, una guia indicativa que cada docent s’ha de fer seva i que fins i tot li pot servir per altres contes que siguin tractats oralment o en forma de curtmetratge.


Podeu descarregar gratuïtament les guies clicant sobre el nom de cadascuna. En cas que vulguis col·laborar amb la nostra associació per tal que puguem continuar creant i compartint materials de qualitat, pots fer una donació en el següent enllaç.

La recompensa del desert
Una bosseta plena de monedes
La paciencia del dimoni
olurombi
 • Guia PDF

  Olurombi

 • Conte ioruba

 • Temes

  1. Les promeses
  2. Intencions (Avarícia i Ambició)

 • On trobar-lo

  Olurombi

El pinzell màgic
Les fades de Weardale
Filosofia 318