Hanna Arendt, la pel·lícula

Publicat per Grupiref el 11/06/2013 a Cinema |

Hannah_Arendt

El divendres 21 de juny s’estrena Hanna Arendt al cinema Verdi de Barcelona, de la directora alemanya Margarethe von Trotta: .

La pel·lícula es desenvolupa entre 1960 i 1964, en ocasió del judici que es va fer a Jerusalem contra el nazi Adolf Eichmann, responsable d’organitzar el genocidi contra els jueus durant la Segona Guerra Mundial (d’abril del 1961 a maig del 1962) i a la posterior publicació dels reportatges i el llibre, el 1963 i la polémica que va suscitar.

Arendt hi assisteix per cobrir-ne la informació i per la seva condició de jueva s’enfronta amb si mateixa. La condició d’intel.lectual en estat pur.

Amb la guia per treballar aquesta pel·lícula, aviat estrenarem la secció de Cicles juntament amb les guíes per les pel.lícules Agora, (2009) d’Alejandro Amenabar sobre Hipatia d’Alexandria; i Maria querida (2004) de José Luis García Sánchez sobre la pensadora Maria Zambrano. 

Tags: , , , , ,

Pensar amb el cinema .:. Pensar els drets .:. Pensem-hi  Copyright © GrupIREF 2013. Tots els drets reservats.
Tema Desk Mess Mirrored, modificat per Marcelo Aurelio. Il·lustració Clàudia de Puig Ripoll.

Instagram Twitter Facebook youtube    /   GrupIREF està vinculat a:  ICPIC IAPC sophia network Brila Federación Mexicana de Filosofía para Niños, A.C. CAT   ESP   ENG   Enllaços   Política de privacitat   Aviso legal   Política de cookies