Infància

Hi ha una tendència a associar la infantesa amb la felicitat, l’estat d’innocència amb el benestar. I aquesta és una realitat només per una part de la població mundiali a partir de un cert moment de la història de la humanitat. Hi ha molts infants que han viscut i viuen en circumstàncies penoses, amb situacions materials i espirituals de misèria.

En aquest cicle mostrem tres formes d’infantesa dures, difícils i fins i tot podríem dir que cruels. No es tracta de procurar tristeses i fer-nos sentir malament, però si de conscienciar-nos, de fer-nos adonar, encara que sigui a través de la ficció,  del privilegi que han estat les nostres infanteses i presumiblement les dels nostres fills.

Davant de certes postures d’egoisme extrem, de consum irresponsable, de superficialitat ètica que veiem els nostres entorns, presentem tres pel·lícules que han de somoure la nostra consciència, han d’estimular la pietat i fer-nos preveure com evitar situacions com algunes de les que ens mostren les pel.lícules.

Aportació: 1 guia: 5 euros / 2 guies 8 euros / Tot el cicle: 12 euros

Podeu demanar les guies de treball amb aquestes pel·lícules aquí.

País i any TEMES Recomanada Durada Llengua
Pelle el
conquistador
Suècia, Dinamarca (1987) Infantesa
Pobresa
Migració
Xenofòbia
No recomanada a menors de 13 anys 157 min. Castellà
El nen amb
el pijama
de ratlles
Regne unit (2008) Nazisme
Auswitch
Amistat
Majors de 7 anys 96 min. Castellà
Rebelde Canadà (2012) Infants soldats
Guerres
econòmiques
Els albins
Animisme
No recomanada abans dels 12 anys 90 min. Castellà