Pensar amb el cinema – Filosofia 3/18

El GrupIREF és una associació sense ànim de lucre que promou el projecte Filosofia 3/18 que té com a referent el currículum conegut internacionalment com “Philosophy for Children”. El GrupIREF s’ha ocupat  de la traducció i adaptació del currículum i de la creació de nous programes, així com de la divulgació del projecte i de la formació dels ensenyants. Organitza seminaris, trobades, tallers, conferències i assisteix a Congressos o Jornades quan és requerit.

Fonamentalment organitza i imparteix cursos a partir de les peticions que provenen dels Plans de Zona del Departament d’Ensenyament, dels moviments de renovació pedagògica a les escoles d’estiu o de les mateixes escoles que ho consideren oportú. Ha col·laborat en projectes concrets al Museu d’Art de Catalunya, a la Fundació la Caixa, al Museu d’Història de Sabadell, amb el grup Ikertze de Donosti, entre d’altres.

A través de la Universitat de Girona s’han portat endavant 8 edicions del Màster Filosofia 3/18-Filosofia para Niños en línia, de dos cursos de durada i bilingüe. A partir del curs 2023-2024 s’inicia una nova proposta d’un curs de durada, també en línia i bilingüe: Diploma d’Especialització en Filosofia 3/18-Filosofía para Niños.

El GrupIREF va néixer l’any 1987  i en els seus 25 anys el Consell Superior d’avaluació del Sistema educatiu amb la col·laboració de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona i del mateix GrupIREF va emetre  un informe molt positiu de la seva aplicación que trobareu aquí.

L’any 2014 va crear la marca FILOSCOLES que agrupa els centres educatius que han fet una aposta per l’ensenyament de qualitat i que aplica el Projecte Filosofia 3/18 a les seves aules i han volgut associar-se per formar una xarxes que consolidi el projecte i generi una comunitat de recerca entre els centres escolars.