0

Sobre “El filósofo entre pañales” d’Alison Gopnik

Publicat per Grupiref el 25/02/2013 a Llibres |

AF bebe filosofico 001.indd

L’autora és professora de psicologia i filosofia a la Universitat de Califòrnia. Reconeguda internacionalment com a líder en els estudis de l’aprenentatge infantil i el desenvolupament de la seva ment, va ser la primera a sostenir que les ments dels més petits poden ajudar-nos a entendre les més profundes preguntes filosòfiques.

Tracta des del naixement fins als cinc o sis anys, usant l’expressió bebè quan es refereix a menors de tres. S’atura als sis anys, quan habitualment els infants han adquirit memòria autobiogràfica, en el moment que tradicionalment n’havíem dit “l’ús de raó”.

Aquest llibre, sense tancar del tot les curiositats, fa possible entreveure la relació que sempre hem dit que es podia establir entre infants i filòsofs. El filòsof –penseu amb Descartes- prescindeix  del que sap i arrenca la reflexió plantejant-se el que semblen obvietats. Els nadons no han de fer veure res, són “naturalment” aquesta ment verge, no contaminada. Conèixer com treballa el cervell en aquesta situació ens porta a l’arrel del pensament i ens dóna pistes per comprendre l’aprenentatge.

El llibre és un passeig accessible pels avenços de la psicologia, la neurociència i la filosofia en la comprensió de la ment infantil. Alison Gopnik ofereix una brillant explicació sobre la cosmovisió dels nadons.

 

Per saber-ne més:

Entrevista d’Eduard Punset a Alison Gopnik

I) http://www.youtube.com/watch?v=DfGRdwl_MUw

II) http://www.youtube.com/watch?v=ojHenfmtaHo

Transcripció a:

http://www.redesparalaciencia.com/wp-content/uploads/2009/11/entrev47.pdf

 

Etiquetes: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Pensar amb el cinema .:. Pensar els drets .:. Pensem-hi  Copyright © GrupIREF 2013. Tots els drets reservats.
Tema Desk Mess Mirrored, modificat per Marcelo Aurelio. Il·lustració Clàudia de Puig Ripoll.

Instagram Twitter Facebook youtube    /   GrupIREF està vinculat a:  ICPIC IAPC sophia network Brila Federación Mexicana de Filosofía para Niños, A.C. CAT   ESP   ENG   Enllaços   Política de privacitat   Aviso legal   Política de cookies