Un joc

Un tast de JOCS

Reproduim un dels 42 jocs que es proposen a Pensem-hi

HABILITAT: 

Observació visual

JOC: Sabates bellugadissesfragment foto del blog 6aBrasil.blogspot.com

Objectiu: Observació visual i atenció

Consigna:

Cadascú es traurà una sabata i les posarem totes dins d’una capsa gran. Des­prés, un nen o una nena n’agafarà una i haurà d’endevinar de qui és i així les anirem tornant a qui corresponguin.

 

Desenvolupament

Cada participant tret d’un (o pot ser l’educadora) es treu una sabata i la posa al piló o dins una  capsa gran. Després per torns un nen o nena  participant treu una sabata, la primera que troba i ha de buscar el seu usuari. Li dóna i aquest se la posa i una vegada calçat és ell o ella qui agafa una sabata de la capsa.

Es pot complicar el joc si es posen tots en rotllana i han de fer arribar la sabata a qui correspongui sense moure’s del cercle, passant-la d’un en un.

Reflexió: 

– He sabut de seguida de qui era la sabata que he tret?

– He trobat la meva sabata?

– Ha estat fàcil de recuperar la meva sabata? Per què?

– M’ha agradat aquest joc ? Per què?

Aquest darrer “per què?”  ha d’estar acompanyat d’alternatives. Si diuen SI, cal ajudar: perquè ha estat divertit, perquè ho he passat bé, perquè hem jugat tots junts, perquè he trobat la sabata, etc. Si diuen que NO els ha agradat se’ls pot ajudar dient: perquè m’ha costat trobar la sabata, perquè he estat el darrer, perquè no he rigut gens, perquè…

De fet, hem d’estar sempre atents a les respostes espontànies, que s’aniran fent més evidents al llarg del curs, a mesura que els infants van madurant.

Pensar amb el cinema .:. Pensar els drets .:. Pensem-hi  Copyright © GrupIREF 2013. Tots els drets reservats.
Tema Desk Mess Mirrored, modificat per Marcelo Aurelio. Il·lustració Clàudia de Puig Ripoll.

Instagram Twitter Facebook youtube    /   GrupIREF està vinculat a:  ICPIC IAPC sophia network Brila Federación Mexicana de Filosofía para Niños, A.C. CAT   ESP   ENG   Enllaços   Política de privacitat   Aviso legal   Política de cookies