La Plaga

AAFF_cartell_the_plague_CAT_A3_CAST_70x100_2

Històries aparentment inconnexes es creuen a la perifèria de Barcelona en un estiu de calor sufocant i sol implacable, que crema a poc a poc el paisatge.

Es proposen cinc històries: la de Raul, un pagès amenaçat per la ruïna i la de Rosamarie, una dona filipina acabada d’arribar; Maria la d’una anciana que s’encara amb la mort i la de Maribel, una prostituta que es queda sense clients; la de Iuri, un jove moldau que es prepara per a un combat de lluita lliure mentre ajuda a Raul al camp, i la d’una plaga de mosca blanca que assola els camps i les collites que és el detonant de les relacions que s’estableixen entre els personatges.

La Plaga és el primer llargmetratge de Neus Ballús i essent una pel·lícula d’històries creuades, ofereix un sorprenent retrat de la vida a la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s’interpreten a sí mateixos, després d’un treball conjunt amb la directora de més de quatre anys.

El film ha participat a una colla de festivals i ara s’estrena al cinema Verdi entre altres.

Declaració de la directora

“Al principi pensava que La Plaga seria el retrat d’un lloc, i finalment ha acabat sent el retrat d’una sèrie de personatges que s’han entregat sense reserves a la pel·lícula. Això no significa que com a cineasta no hagi pres un paper molt actiu en la tria de tots els elements que formen part de la pel·lícula. Lluny de fer un document des de l’observació, vam filmar com en una ficció: vam fer que passéssin coses, vam provocar el xoc entre personatges i el xoc d’ells mateixos amb el seu drama. Tota la construcció fílmica està al servei dels personatges: és una mena de plataforma elevada d’es d’on ells es poden expressar, i poden sorgir les seves emocions i gestos més autèntics”.

Podeu demanar la guia de treball amb aquesta pel·lícula aqui. Aportació: 5 euros.