ESTADES FILOCREATIVES

Proposta educativa. Filosofia, filoactivitats, jocs, excursions, dinàmiques, piscina i moltes més activitats creatives entre els 8 i els 14 anys

ESTADES FILOCREATIVES - jocs, excursions, dinàmiques, piscina i moltes més activitats creatives ESTADES FILOCREATIVES - apropar la filosofia als més menuts ESTADES FILOCREATIVES - espai de complicitats i aprenentatge

La proposta educativa d’aquesta Estada Filocreativa és apropar la filosofia als més menuts i començar-los a estimular l’actitud crítica i reflexiva d’una forma distesa, divertida i creativa!

3 dies de Filoactivitats, jocs, excursions, dinàmiques, piscina i moltes més activitats creatives en un entorn de natura ideal per a gaudir i aprendre!

L’Estada està pensada per a poder-se realitzar amb un nombre reduït d’infants, per tal de poder fer un millor acompanyament i crear un espai de complicitats i aprenentatge proper.

Les edats dels participants estan compreses entre els 8 i els 14 anys (des de cicle mitjà fins al primer cicle d’ESO).

L’equip educatiu que realitza la proposta està format per docents, tots ells formats en el currículum de Filosofia 3/18 i alhora, tenen formació específica en el monitoratge d’activitats de lleure.

Les dates previstes són: del divendres 24 al diumenge 26 de juliol del 2020.

El lloc: Can Font, Brunyola, Girona. 

El preu: 125 euros

 

Si estàs interessat o coneixes algú que hi pugui estar no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres: 

Omplint aquest formulari

Per correu: grupiref.espais.filocreatius@gmail.com

Per telèfon: Cristina (636 339 133).

HORARI D’ACTIVITATS

 

EQUIP DE MONITORES I MONITORS:

CRISTINA FERNÁNDEZ (coordinadora)Cristina Fernàndez (OTIS) – Coordinadora
Sóc la Cristina (1995), graduada en Filosofia (UB, 2016), Màster de Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat (UB, 2017) i Màster de Direcció i Gestió de Centres Educatius (UB, 2020).
Sóc membre de l’equip organitzador de les Olimpíades Filosòfiques, voluntària del Festival Pensa i directora del projecte Estades Filocreatives.

Fa vuit anys que sóc monitora de lleure i tres que en sóc directora.
La meva trajectòria en el món del lleure m’ha fet creure en l’educació no formal com a una enorme possibilitat per a aprendre en comunitat, des de l’experiència i a través de les emocions.
Com a professora de filosofia, considero que fer filosofia fora de les aules és una oportunitat i un repte per abordar!
És per això que tinc moltes ganes de tirar endavant aquest projecte educatiu (Estades Filocreatives) perquè pensar és divertit i fer-ho amb amigues i amics enmig de la natura encara més!

 

MARTÍ BRIDGWATER

Martí Bridgewater Mateu
Jo sóc en Martí (1995), graduat en Filosofia (UB, 2017) i, amb una mica de sort, aviat també Màster en Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat (UB, 2019) i graduat en Economia (UOC, 2020).
Estic molt interessat en el paper social de les ciències i la lògica, i el seu ensenyament i divulgació. He estat monitor en colònies d’anglès i he participat en diverses iniciatives educatives en els àmbits de les llengües, la música i la filosofia per a adults i infants.

Tinc molta curiositat envers aquestes Estades Filocreatives, i moltes ganes d’aportar-hi i gaudir-les! Estic convençut que serà un entorn idoni per a passar-nos-ho d’allò més bé pensant, jugant, i estirant de “per què”s de tota mena en el nostre particular jardí epicuri garrafenc.

 

MARINA CLOTETMarina Clotet
Sóc la Marina (1995), graduada en Humanitats (UPF, 2017) i Màster de Formació de Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat (UB, 2017). Em fa molta il·lusió ser monitora de les Estades Filocreatives perquè aquestes proposen la unió de les tres coses que més m’agraden: la natura, el lleure i la filosofia! Per a mi, aquest projecte suposa un repte en molts sentits.

He estat monitora de lleure durant molts anys a l’esplai de Begues (Baix Llobregat) i actualment sóc professora en un institut de Barcelona. Fins ara, l’educació en el lleure i la filosofia sempre havien anat per camins aparentment separats però ara sembla que volen trobar-se i estic entusiasmada per aquest descobriment!

 

MARTA HORNO  Marta Horno
Em dic Marta (1991) i sóc monitora de l’equip de les Estades Filocreatives. M’agrada pensar sobre tot allò que passa al món. Però, encara més, m’agrada encomanar les ganes de fer-ho a tothom qui m’envolta. Per això mateix trobo que aquesta escapada serà una excel·lent oportunitat per tal que menuts i joves gaudeixin jugant, pensant, imaginant… de forma conjunta i en un entorn natural privilegiat!

Actualment treballo com a professora de Filosofia de secundària i batxillerat. Però també sóc monitora i directora de lleure, em formo en teatre d’intervenció social i he fet cursos de teatre i filosofia a l’obrador de la Sala Beckett. He cursat els graus de Comunicació Audiovisual, Filosofia i Màster de Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat.

 

BERNAT VILARRÚBIASBernat Vilarrúbias
Em dic Bernat (1996) i sóc membre de l’equip de monitors i monitores de les Estades Filocreatives! Ja fa temps que estic vinculat al món del lleure com a monitor a un cau d’Igualada.

Per altra banda, la filosofia, des que vaig descobrir-la i fins que l’he acabada d’estudiar a la universitat, m’ha encantat!

Penso que aquestes Estades són una oportunitat perfecta per unir aquests dos mons que, malgrat que no ho sembli a simple vista, tenen moltes coses en comú!

 

 

BERNAT VILARRÚBIASAida Franco (Col·laboradora)
Sóc l’Aida (1986), mestra de primària i de música, apassionada dels contes i la literatura infantil. Actualment treballo a l’Escola Santa Eulàlia (Les Roquetes – Sant Pere de Ribes) i formo part del Grup de Treball de Literatura Infantil i Juvenil del Garraf.

He treballat el projecte Filosofia 3/18 a l’Escola Mercè Rodoreda (Martorell) i a l’Escola Argentona (Argentona), i vaig formar part de l’Equip de Coordinació Filosofia 3/18 a les Escoles d’Argentona durant els tres cursos que hi vaig treballar.

A les Estades Filocreatives col·laboraré en les FiloActivitats, amb moltes ganes de tornar a filoescolosofar i en un entorn on jo em sento com a casa.