COLONIES FILOSOFIQUES

Fer filosofia és divertit. T’hi apuntes?

PLACES LIMITADES!!!

 

CCCBREUNIÓ INFORMATIVA:
diumenge 12 de maig a les 12:00 h a l’aula 2 del CCCB.

                           Carrer de Montalegre, 5, 08001 Barcelona – Mapa

Breu explicació del projecte FiloColònies PDF


Vine a les primeres colònies filosòfiques de Catalunya on jugarem a pensar, crear, imaginar… mentre gaudim d’un entorn natural privilegiat.


INFORMACIONS:
Per a nenes i nens de 6 a 12 anys
Dates: 14 al 20 de juliol de 2019.
Lloc: Can Pere (St. Pere de Ribes) http://www.canpere.cat
Preu:
318€ (7 dies amb pensió completa)

Les colònies filosòfiques són un projecte educatiu que pretén combinar els valors de la Filosofia per a nenes i nens -prenent la feina del GrupIREF com a referent- amb els valors del lleure.

Durant una setmana de convivència estimularem el pensar reflexiu, atent i curós dels infants fent-los cavil·lar sobre qüestions rellevants i de molta vigència a través de jocs i activitats divertides.

Estar immersos dins el Parc del Garraf ens permetrà gaudir d’un entorn de molta riquesa natural. Aquest esdevindrà un escenari ideal per incorporar la fauna i la flora de l’entorn a les activitats com a estímul directe des d’on començar a pensar.

A banda de les activitats filosòfiques específiques, que es faran en grups petits d’infants per edats separades, també es contemplen activitats pròpies del lleure com ara gimcanes, dinàmiques de grup, estones de piscina, excursions i jocs de nit.

Tot un còmput de propostes educatives pensades per gaudir de l’oportunitat de conviure sota l’estímul d’aprendre gaudint i compartint.


A continuació us compartim l’HORARI DE LES ACTIVITATS:

 

Per qualsevol dubte dirigiu-vos al correu grupiref@grupiref.org

 

EQUIP DE MONITORES I MONITORS:

CRISTINA FERNÁNDEZ (coordinadora)Cristina Fernàndez (OTIS) – Coordinadora
Sóc la Cristina (1995), graduada en Filosofia (UB, 2016) i Màster de Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat (UB, 2017). Membre de l’equip organitzador de les Olimpíades Filosòfiques, voluntària del Festival Pensa i directora de les Colònies Filosòfiques.

Vaig començar a formar part del món del lleure essent "nena d’esplai" fins que uns anys després faig fer el salt i ja fa 8 anys que sóc monitora de lleure i 2 anys que també sóc directora de lleure! Crec que les colònies filosòfiques són una oportunitat fantàstica per gaudir de la filosofia! Pensar és divertit i fer-ho amb amigues i amics enmig de la natura encara més! Personalment gaudeixo molt de la natura i sóc de les que sempre que pot s’escapa de la ciutat per deixar de respirar asfalt i respirar aire net. Crec en el món del lleure perquè obre les portes a una educació experiencial, més viscuda i espontània! I penso que fusionar el món del lleure amb la filosofia és una magnífica idea!

 

CRISTINA FERNÁNDEZ (coordinadora)MartĂ­ Benach
Hola! Sóc en Martí (1994), monitor de les colònies filosòfiques! Sóc titulat en Interpretació de Jazz i Música Moderna (Taller de Músics, 2018), professor de música i monitor de lleure. Em fa molta il·lusió formar part d’aquestes colònies!

La meva relació amb la filosofia ha sigut constant alhora que indirecta. Sóc fill de filòsofa i he crescut envoltat de llibres, textos, converses i discussions filosòfiques. Unir-me a aquestes colònies, que ajunten la filosofia amb dos camps amb els quals convisc diàriament com són el lleure i la docència és tot un repte molt emocionant. Quines ganes que ja sigui 14 de Juliol!

 

 

MARTÍ BRIDGWATER

Martí Bridgewater Mateu
Jo sóc en Martí (1995), graduat en Filosofia (UB, 2017) i, amb una mica de sort, aviat també Màster en Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat (UB, 2019) i graduat en Economia (UOC, 2020).
Estic molt interessat en el paper social de les ciències i la lògica, i el seu ensenyament i divulgació. He estat monitor en colònies d’anglès i he participat en diverses iniciatives educatives en els àmbits de les llengües, la música i la filosofia per a adults i infants.

Tinc molta curiositat envers aquestes Colònies Filosòfiques, i moltes ganes d’aportar-hi i gaudir-les! Estic convençut que serà un entorn idoni per a passar-nos-ho d’allò més bé pensant, jugant, i estirant de "per què"s de tota mena en el nostre particular jardí epicuri garrafenc.

 

MARINA CLOTETMarina Clotet
Sóc la Marina (1995), graduada en Humanitats (UPF, 2017) i Màster de Formació de Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat (UB, 2017). Em fa molta il·lusió ser monitora de les Colònies Filosòfiques perquè aquestes proposen la unió de les tres coses que més m’agraden: la natura, el lleure i la filosofia! Per a mi, aquest projecte suposa un repte en molts sentits.

He estat monitora de lleure durant molts anys a l’esplai de Begues (Baix Llobregat) i actualment sóc professora en un institut de Barcelona. Fins ara, l’educació en el lleure i la filosofia sempre havien anat per camins aparentment separats però ara sembla que volen trobar-se i estic entusiasmada per aquest descobriment!

 

MARTA HORNO  Marta Horno
Hola! Sóc la Marta (1991), monitora de l’equip de les Colònies Filosòfiques. M’agrada pensar sobre tot allò que passa i tot allò que sóc, però, encara més, m’agrada encomanar les ganes de fer-ho a aquells qui m’envolten.
Trobo que les Colònies Filosòfiques són una excel·lent oportunitat per fer aquest exercici de forma conjunta i en un entorn meravellós com és el Parc del Garraf!

He cursat els graus de Comunicació Audiovisual (UPF, 2014) i Filosofia (UB, 2018), i aquest juny enllesteixo el Màster de Formació del Professorat de Secundària Obligatòria i Batxillerat – Especialitat Filosofia (UB, 2019). També sóc monitora i directora de lleure, alhora que em formo en l’àmbit del teatre d’intervenció social.

 

BERNAT VILARRÚBIASBernat Vilarrúbias
Em dic Bernat (1996) i sóc membre de l’equip de monitors i monitores de les Colònies Filosòfiques! Ja fa temps que estic vinculat al món del lleure com a monitor a un cau d’Igualada.

Per altra banda, la filosofia, des que vaig descobrir-la i fins que l’he acabada d’estudiar a la universitat, m’ha encantat!

Penso que aquestes colònies són una oportunitat perfecta per unir aquests dos mons que, malgrat que no ho sembli a simple vista, tenen moltes coses en comú!

 

 

BERNAT VILARRÚBIASAida Franco (Col·laboradora)
Sóc l’Aida (1986), mestra de primària i de música, apassionada dels contes i la literatura infantil. Actualment treballo a l’Escola Santa Eulàlia (Les Roquetes – Sant Pere de Ribes) i formo part del Grup de Treball de Literatura Infantil i Juvenil del Garraf.

He treballat el projecte Filosofia 3/18 a l’Escola Mercè Rodoreda (Martorell) i a l’Escola Argentona (Argentona), i vaig formar part de l’Equip de Coordinació Filosofia 3/18 a les Escoles d’Argentona durant els tres cursos que hi vaig treballar.

A les Colònies Filosòfiques col·laboraré en les FiloActivitats, amb moltes ganes de tornar a filoescolosofar i en un entorn on jo em sento com a casa.