Què volem?

espiralPresentar un material de reflexió sobre els drets, focalitzant-lo fonamentalment en el treball dialògic, a partir especialment de la clarificació de conceptes, rerefons de la història de la filosofia.

Incorporar noves propostes a les ja habituals en treballs sobre drets humans, incorporar la imatge, la música, la fotografia i la literatura com a eines perquè donin suport a aquesta reflexió conceptual, aprofitant el paper de coneixement i empatia que generen les diferents formes artístiques.

Es tracta d’uns materials per educadors (mestres, monitors, pares, etc.) que ajudin a comprendre i a fer conscients als infants i joves del paper dels drets.  És un treball que pretén unir la intel·ligència amb l’emoció, de manera que es treballa a nivell conceptual però també a nivell afectiu, és a dir, creant empatia per afavorir així la interiorització d’aquests drets.

El  material abasta una àmplia franja d’edat, ja que procedeix a partir d’unesespiral breus i senzilles explicacions i, fonamentalment, proposa qüestions que s’aniran desenvolupant segons la maduresa del grup. La seva aplicabilitat és oberta:

– Primària i secundària des de múltiples àrees: socials, tutoria, etc.

– Propostes extraescolars o dinamització de grups: escoltisme, grups parroquials, etc.

– Joves i adults en ensenyaments reglats i no reglats

Pensar amb el cinema .:. Pensar els drets .:. Pensem-hi  Copyright © GrupIREF 2013. Tots els drets reservats.
Tema Desk Mess Mirrored, modificat per Marcelo Aurelio. Il·lustració Clàudia de Puig Ripoll.

Instagram Twitter Facebook youtube    /   GrupIREF està vinculat a:  ICPIC IAPC sophia network Brila Federación Mexicana de Filosofía para Niños, A.C. CAT   ESP   ENG   Enllaços   Política de privacitat   Aviso legal   Política de cookies