0

“La bicicleta verda” i els drets de les nenes

Publicat per Grupiref el 05/07/2013 a Drets Humans, Drets Infants, Pel·lícules |

La-bicicleta-verde_cartel_peliWadjda, traduïda a Europa com La bicicleta verda és una bona pel·lícula i recomanable des de quasi tots els punts de vista. Des del món dels drets és, però, una joia que cal lluir.

Tot hi ajuda: la descripció de la vida quotidiana, el paper  dels  personatges principals, la passió de Wadjda, que lluita pel dret de tenir un bicicleta tot i ser una nena, en un país on se suposa que les nenes no poden anar en bicicleta. Sense gaire dramatisme ens introdueix en un món vetat a les dones.

Però fins i tot algunes anècdotes del rodatge que es va fer a Riad són mostra de la discriminació extrema de les dones a l’Aràbia Saudí. Per poder filmar algunes escenes del carrer, donat que homes i dones no es poden barrejar en l’espai públic, la directora va dirigir les escenes des d’una furgoneta i mirant en un monitor.

Agosarada, arriscada però tendra, subtil  i reivindicativa amb intel·ligència.  Serà una pel·lícula imprescindible a qualsevol llista sobre els drets de les nenes.

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Pensar amb el cinema .:. Pensar els drets .:. Pensem-hi  Copyright © GrupIREF 2013. Tots els drets reservats.
Tema Desk Mess Mirrored, modificat per Marcelo Aurelio. Il·lustració Clàudia de Puig Ripoll.

Instagram Twitter Facebook youtube    /   GrupIREF està vinculat a:  ICPIC IAPC sophia network Brila Federación Mexicana de Filosofía para Niños, A.C. CAT   ESP   ENG   Enllaços   Política de privacitat   Aviso legal   Política de cookies